Az Unicraft EBC akkumulátor töltők letisztult és ergonomikus kialakításuknak köszönhetően rendkívül egyszerűen használhatók. Könnyedén vezérelhetők az automatikus töltési ciklus összes fázisán keresztül és a karbantartás alatt megvilágított kijelzőjükön keresztül. IP65 védelemmel rendelkeznek, így minden oldalról védettek por és nedvesség ellen.

Karbantartási töltési módra is alkalmasak, a gépjárművek elektronikai beállításainak megtartására szolgáló tápegységként. Ez a funkció rendkívül hasznos tud lenni napjaink autóinál, melyeknél az akkumulátor csere csak így oldható meg.

Mindezek mellett az EBC akkumulátor töltők az akkumulátorok rövidzárlatú kisülés után történő regenerálására is képesek. Újraindítási funkciójuknak köszönhetően, áramkimaradás esetén tizenkét óráig megtartják a töltési állapotot, majd a tápellátás visszaállításakor ott folytatják, ahol abbamaradt a töltési ciklus.

A széria alapdarabja, az EBC 7 motorok, személygépjárművek és kisebb autóbuszok, az EBC 15R ezeken felül <7.5 tonnás kapacitású szállító járművek, motorcsónakok, míg a 35R modell már mezőgazdasági és építőipari járművek töltésére is alkalmas.

EBC akkumulátor töltők műszaki adatai

Modell

EBC 7
6V-12V

EBC 15R
12V

EBC 35R
12V-24V

Cikkszám

6850300

6850305

6850310

Elektronikus

Savas*

AGM**

Zselés***

Töltés

Karbantartás

Regenerálás

Ellátás