Az Unicraft márkacsoport termékpalettájában fontos helyet foglalnak el az áramfejlesztők. Kínálatunkban ipari és standard, szinkrongenerátoros és inverteres, valamint benzin vagy dízel üzemű, és kardántengely hajtású generátorok is megtalálhatók.

Az áramfejlesztő kiválasztása

A megfelelő áramfejlesztő kiválasztásakor figyelembe kell venni a felhasználás célját és az azt igénylő teljesítményt.

Induktív fogyasztásnál olyan elektromos eszközök alkalmazásához optimális áramfejlesztők kellenek, amelyek elektromágneses energiát generálnak. Az ilyen berendezéseknek névleges teljesítményük többszörösére is szükségük lehet indítási áramként. Ilyenek például a ventilátorok, fúrók, szivattyúk, asztali körfűrészek, kézi körfűrészek, elektromos fűtőberendezések, kompresszorok, betonkeverők, stb.

Ohmikus felhasználásra egy vagy több fogyasztóval rendelkező áramfejlesztők szükségesek. Ezek ideálisak elektromos eszközökhöz, amelyek főként hőt vagy fényt generálnak. Például sütők, izzók, vasalók, légkondicionálók, kávéfőzők, ventilátorok, vízforralók és hasonló háztartási eszközök.

A megfelelő áramfejlesztő kiválasztásakor fontos ismerni az üzemeltetni kívánt motor indításához szükséges indítóáramot, illetve a készülék teljesítményigényét, mely nem haladhatja meg az áramfejlesztő tartós (COP) teljesítményét.

Szinkrongenerátoros modellek

A szinkrongenerátoros modellek rövid távon normál teljesítményük akár háromszorosára (némely típus, akár négyszeresére) terhelhető.

Ez azt jelenti, hogy olyan profi szerszámokhoz is alkalmazhatók, amelyek motorja nagy indítási áramot igényel.

PG-E 80 TEA H szinkrongenerátoros áramfejlesztő

PG-I 12 SR inverteres áramfejlesztő

Inverteres áramfejlesztők

Az inverteres áramfejlesztők olyan elektromos áramot hoznak létre, mely egyenletes szinuszhullámmal rendelkezik.

Ennek megfelelően alkalmazhatók modern elektronikai eszközökhöz, mint például számítógépek, okostévék, stb.