Az Unicraft márkacsoport termékpalettájában akkumulátor töltők széles választéka található. Manuális, automata és elektronikus, kis kapacitású és nagy teljesítményű (munkagépek-, teherautók akkumulátorának a töltéséhez alkalmas) modellek is helyet kaptak a kínálatban.

Az akkumulátor töltő kiválasztása

A megfelelő akkumulátor töltő kiválasztásakor figyelembe kell venni többek között a töltési feszültséget, a töltési áramerősséget és tartományt, az akkumulátor típusát.

Készülékeink savas, zselés és AGM akkumulátorok töltésére és karbantartására alkalmasak. A kisebb kapacitású töltőink többnyire nem alkalmazhatók mind a három típushoz, így ezek kiválasztásakor minden esetben tájékozódjon weboldalunkról vagy kiadványainkból.

Általános akkumulátor töltőink kiváló megoldást nyújtanak a legtöbb gépjárműhöz – motorkerékpároktól a kisteherautókig. Professzionális, nagyobb kapacitású töltőink hajókhoz, teherautókhoz, építőipari járművekhez is alkalmasak.

EBC 15R
elektronikus akkumulátortöltő és -karbantartó készülék

BC 30 E S
akkumulátortöltő és -indító készülék

Funkciók, előnyök

A termékleírásoknál minden esetben fel van tüntetve, hogy az akkumulátorok töltése mellett, milyen egyéb feladatok ellátására alkalmas az adott készülék. Termékeink között vannak motorindító, illetve akkumulátor karbantartó eszközök is.

Termékeink különféle funkciókkal és előnyökkel rendelkeznek, így mindenféle igény ellátására van megoldásunk. Automata töltőink 100 %-ban védik a járművek elektronikáját, többféle töltési módra képesek. A memória mentés funkcióval rendelkező modellek tápegységként is használhatók, az akku eltávolításakor a jármű elektronikai beállításait megtartják.

A biztonságos használat érdekében a fordított polaritás elleni védelem, a töltőkábelek rövidzárlat elleni védelme az akkumulátor töltők alap tulajdonságai között szerepelnek. Az alapfelszereltség részét képezi a hővédő kapcsoló (automatikus visszaállítással), illetve szinte minden készülékünk rendelkezik túlterhelés és túlfeszültség elleni védelemmel, automatikus akkumulátor feszültség érzékeléssel.